De Arsenaal top  
 
Home Theater studio vakantie accommodatie overnachting ligging
 
 
De Arsenaal - ligging De arsenaal - ligging De Arsenaal - ligging
 
  De Arsenaal  
 
     
 

himmelom, do leaf lyts plakje tusken mar en bosken yn (*)
                                                                                (eerste regel van het dorpslied)

Hoe bereikt u De ARSENAAL?
(níet de navigatie-aanwijzingen volgen.....) Door het dorp rijden.  Op 4-sprong bij kerk richting Bakhuizen. Net buiten het kombord linksaf een onverharde weg met fietspad inslaan. U nadert De ARSENAAL.
Er is een mooiere route (middelste foto), maar die ontdekt u later vanzelf.
                                                          -klik hier om De ARSENAAL op de kaart van Google Earth te bekijken-

Dit dorp is een prima start- en uitrustpunt voor de vele wandel- en fietstochten die toereikend zijn om deze prachtige zuidwesthoek van Fryslân te ontdekken. Hemelum is gelegen aan de zgn. knooppuntenfietsnetwerk. Natuur en/of cultuur zijn in deze regio volop te ontdekken en te combineren. U kunt in deze weidse omgeving het vertier en de ontspanning zowel opzoeken als ontlopen. Aan u de keus!  De ARSENAAL is uniek gelegen aan een historische langweg ('t Fort) met fietspad, op loopafstand van het dorp. 

Het plaatsje Hemelum (585 inwoners) ligt fraai glooiend gelegen aan het meer De Morra, op de rand van de Gaasterlandse Bossen, nabij de IJsselmeerkust én ook nog vrij centraal gelegen in het zuidelijke deel van de (maar liefst 7 van) de 11 Friese Steden. Hemelum biedt eveneens een sportieve ontmoetingsplaats bij zeilfabriek De Morra en een geestelijke ontmoetingsplaats in het Russisch Orthodox Klooster. 
(www.zeilfabriekdemorra.nl)   (www.kloosterhemelum.nl).

Geniet van de gevarieerdheid van de kuststreek, de vergezichten over het water en de weilanden of van de statige bomen in één van de Gaasterlandse bossen. Uitrusten op één van de vele picknickplekken, onderweg in de berm of ergens op een terrasje in één van de kleine historische steden of omliggende dorpen. Proef de sfeer van het Fryske platteland.   

Uiteraard is uw gastvrouw, geboren en getogen in deze streek,  bereid om u van wetenswaardigheden op de hoogte te brengen en ligt er voldoende informatie in de accommodatie.

                                                                           -kijk onder  'de verhuur'  voor nog meer omgevingsfoto's -

 

 
     
 
  De Arsenaal top  
De Arsenaal